M.Tači: Dijalog ima uticaja na Makedoniju i region

Pokrajinski premijer Ramuš Haradinaj ponovio je danas stav da dijalog sa Beogradom ne može da se zasniva na dogovoru o razmeni teritorija.

Haradinaj je to rekao nakon razgovora sa liderom makedonske partije Albanaca DPA, Menduhom Tačijem, u Prištini.

Menduh Tači je rekao da dijalog Beograda i Prištine nesumnjivo ima uticaj na Makedoniju i region.

“Nema sumnje da imamo puno poverenje u institucije Kosova da će po tom pitanju raditi u korist Kosova”, rekao je Menduh Tači.

Haradinaj je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Menduhom Tačijem rekao da su razgovarali o svim temema i sporazumu sa Beogradom o rešenju pitanja Kosova o čemu, kako je rekao, imaju raziličita mišljenja.

Ne precizirajući u čemu je razllika u mišljenjima, Haradinaj je rekao da misli da Kosovo, uprkos “velikim patnjama, nalazi snagu da krene napred ka NATO i EU”.

“Mi smo veoma zainteresovani za rešenje, ali to se ne može ostvariti preko teritorije i granica”, rekao je Haradinaj, prenela je Koha.net.

Haradinaj i Tači su novinarima rekli da je tema njihovog susreta bila i predstojeći makedonski referendum o sporazumu sa Grčkom.

Tači je rekao da je DPA angažovana na uspehu izjašnjavanja građanja, dok je Haradinaj rekao da Priština podržava sporazum Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije i njeno članstvo u NATO.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."