Hodžaj: Razmena teritorija i dalje na stolu

Zamenik kosovskog premijera, Enver Hodžaj, “naznačio je” da je razmena teritorija između Kosova i Srbije i dalje na stolu – preneo je “Rojters”. On ipak nije naveo detalje o mogućim oblastima koje bi bile uključene u razmenu teritorija. “Kakve bi elemente sporazum mogao da ima, još je rano da se govori o tome, jer smo u ranoj fazi pregovora” – kazao je takođe.

Ovo je prvi put da je jedan zvaničnik iz Beograda ili Prištine posredno potvrdio da postoji mogućnost razmene teritorije između dve strane u dijalogu, a o čemu se u javnosti spekuliše od početka godine. Tvrdnje da se pregovara o razmeni teritorija, odnosno podeli, demantovali su ranije i srpski i kosovski predsednik, Aleksandar Vučić i Hašim Tači.

Na pitanje “kada očekuje da će Beograd i Priština da postignu dogovor”, Hodžaj je rekao da se nada da će to da bude do kraja godine ili narednog proleća.

Naveo je dalje da mogu da potpišu samo sporazum koji “uključuje priznanje”.

“Ne možemo da potpišemo bilo koji drugi sporazum,” rekao je, navodeći da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić “poslednji čovek u Srbiji kojem veruju”.

Ali je dalje, prenosi “Rojters”, izrazio nadu da poverenje može da se gradi u pregovaračkom procesu, rekavši da nema nikog drugog sa kim bi mogli da pregovaraju, jer “on kontroliše sve u Srbiji”.

 

Izvor: Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."