Deli: Jedinstvena politika Evropske komisije o dijalogu Beograda i Prištine

Poslanik Evropskog parlamenta i član njegovog odbora za primenu sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom Andor Deli, pozvao je Evropsku komisiju da zauzme jedinstvenu politiku kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Tokom debate u Evropskom parlamentu, on je izrazio i žaljenje što predsednik Evropske komisje Žan Klod Junker u svom govoru o Stanju Unije nije posvetio više pažnje Zapadnom Balkanu.

”Bilo bi korisno da je pomenut pristup Evroske komisije dijalogu Beograda i Prištine. Do sada je taj pristup bio nedosledan”, poručio je Deli.

On je pozvao Evropsku komisiju da uspostavi jedinstven pristup i da ”podrži i sasluša” partnere koji pregovaraju o okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

”Ako nema te jedinstvene politike, strane u pregovorima neće moći da napreduju. Ako nema napretka, ceo će region biti nestabilan”, poručio je Deli.

Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker je u svom govoru o Stanju Unije u jednoj rečenici pozvao na jedinstvenu politiku EU prema pristupanju Zapadnog Balkana.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."