• Početna>
  • Vesti>

Deli: Jedinstvena politika Evropske komisije o dijalogu Beograda i Prištine

Poslanik Evropskog parlamenta i član njegovog odbora za primenu sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom Andor Deli, pozvao je Evropsku komisiju da zauzme jedinstvenu politiku kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Tokom debate u Evropskom parlamentu, on je izrazio i žaljenje što predsednik Evropske komisje Žan Klod Junker u svom govoru o Stanju Unije nije posvetio više pažnje Zapadnom Balkanu.

”Bilo bi korisno da je pomenut pristup Evroske komisije dijalogu Beograda i Prištine. Do sada je taj pristup bio nedosledan”, poručio je Deli.

On je pozvao Evropsku komisiju da uspostavi jedinstven pristup i da ”podrži i sasluša” partnere koji pregovaraju o okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

”Ako nema te jedinstvene politike, strane u pregovorima neće moći da napreduju. Ako nema napretka, ceo će region biti nestabilan”, poručio je Deli.

Predsednik Evropske komiisje Žan Klod Junker je u svom govoru o Stanju Unije u jednoj rečenici pozvao na jedinstvenu politiku EU prema pristupanju Zapadnog Balkana.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Pročitaj još