Zeri: Tači ne sluša Angelu Merkel

Pre tri dana nemacka kancelarka Angela Merkel izjavila je u Skoplju da ne može da bude promena granica na Balkanu, ali uprkos takvim njenim stalnim izjavama kosovski predsednik Hašim Tači ponavlja svoj stav o pripajanju Preševske doline Kosovu, piše danas prištinski list “Zeri”.

Iako nije sigurno da li tako nešto može da se postigne, Tači je obećao da neće da digne ruke od zahteva Albanaca iz Doline, navodi kosovski dnevnik.

Međutim, posmatrači procesa dijaloga Beograda i Prištine procenjuju da su takve izjave kosovskog predsednika samo “za konzumaciju”, jer je apsurdno pomisliti da Kosovo može da dobije tri opštine u Srbiji (Preševo, Medveđu i Bujanovac), a da se ništa ne da u zamenu za to, navodi se u tekstu, prenosi Kossev.

S druge strane, predstavnici opozicije procenjuju da kosovski predsednik igra opasnu igru sa ovim procesom, tako da bi Tačija trebalo zaustaviti što pre u tom pogledu, piše “Zeri”.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."