Zeri: Ljimaj spreman da preda mandat opoziciji ako…

Zamenik kosovskog premijera, Fatmir Ljimaj, kojeg je vlada predložila da prevodi tim za dijalog sa Beogradom, spreman je, kaže, da taj mandat preda opoziciji.

Uslov da to i uradi je, kako kaže, da sve političke partije učestvuju u tom dijalogu.

Ljimaj, koji je i lider Socijaldemokratske inicijativa (NISMA), koja je deo vladajuće koalicije, smatra da dijalog sa Beogradom ne može da se vodi pojedinačno i zato ga kaže treba proširiti na sve kosovske političke subjekte.

Ljimaj, čiji tim za dijalog nije potvrđen u parlamentu zbog nedostatka kvoruma, u intervjuu za Zeri nije želeo da govori o idejama koje je u vezi sa razgraničenjem sa Srbijom iznosio kosovski predsednik Hašim Tači.

On kaže da je Kosovo “nezavisna država” a cilj kosovske vlasti je da “Srbija prizna tu nezavisnost i da Kosovo postane član UN”.

Naveo je da Beograd još nije izašao sa konkretnim predlogom pod kojim uslovima bi Srbija bila spremna da prizna kosovsku nezavisnost, te da Priština ne zna kakav je stav Srbije u vezi sa tim.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."