• Početna>
  • Vesti>

Tači “otkrio”: Albanci iz Preševske doline hoće u Kosovo

Politički predstavnici Albanaca iz Preševske doline zatražili u Prištini, tokom sastanka sa Hašimom Tačijem, pripajanje te doline Kosovu.

To je, na svom zvaničnom Tviter nalogu “otkrio” kosovski predsednik, koji je s njima razgovarao u ponedeljak u Prištini, nakon što je postalo jasno da neće on biti taj koji će otići u Preševo. Inače, zbog te njegove namere nastale su nove varnice između Srbije i Koosva, budući da je Tači osuđen u Srbiji u odsustvu zbog ratnih zločina.

Tako su politički predstavnici albanaca s juga Srbije, odnosno Preševa, Bujanovca i Medveđe, otišli na razgovor kod Tačija na kom je bilo reči o pripajanju Preševske doline Kosovu, u sklopu sve češćeg pominjanja razmene teritorije između Srboije i Kosova, kao jednog od mogućih načina rešavanja kosovskog pitanja.

Tači je nakon tog sastanka na svom Tviter nalogu napisao da mu je bilo zadovoljsrvo da je razgovarao s delegacijom iz doline koja je odlučna u nameri da se ta dolina pripoji Kosovu.

“Sa zadovoljstvom sam se sastao s predstavnicima albanske zajednice u Preševskoj dolini. Primetio sam njihovu odlučnost da traže svoja zapostavljena prava, uključujući i pravo da se priključe Kosovu kroz međusobno dogovoren proces korekcije granica u okviru dijaloga Kosova i Srbije”, napisao je Tači.

 

Izvor B92

Comments

Pročitaj još