Haradinaj: Izolacija Kosova veći problem od Vučićeve posete

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da izolacija Kosova predstavlja mnogo veći problem od posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu i pitanja korekcije granica.

Ramuš Haradinaj je na konferenciji za novinare rekao da je kosovska vlada dodelila sredstva za park Mira u Preševu i da će nastaviti da posvećuje pažnju interesima građana koji tamo žive, prenosi RTK2.

“Mislim da je moj zadatak sprovođenje ustava i to nas obavezuje na očuvanje teritorije i granica. Po svim ostalim pitanjima sam uzdržan. Igra granicama i teritorijama je opasan eksperiment, pozivam sve da budu pažljivi. Kada god se pokrene tema granica, nema garancija kako će se to završiti i nakon svih tragedija Kosovo sebi ne može da dozvoli taj luksuz”, rekao je Haradinaj.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."