Vlasnik autobusa demantovao Pacolija – nije bilo napada

Direktor kompanije “Barileva Turist” Naser Januzi negirao je danas navode kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija da su autobusi sa putnicima sa Kosova juče napadnuti u Srbiji.

Pacoli je na Fejsbuku objavio da je “tvrdim predmetima” napadnut autobus sa Kosova dok je prolazio kroz Srbiju, dodajući da bi napad trebalo da osude EU, međunarodna zajednica i institucije reda i zakona u Srbiji.

Januzi je za portal “Kallxo.com” rekao da su stakla na autobusu nenamerno polomljena.

“Nismo napadnuti, to je bila nezgoda. Kamen je došao od kamiona i pao na šoferšajbnu. Drugi napad nismo imali, ja sam bio na mestu događaja”, rekao je Januzi.

Vlasnik kompanije dodao je da nije bilo povređenih u toj nezgodi i da je autobus odmah nastavio put ka Kosovu.

“Došla je i policija i obavestili smo ih o slučaju zbog osiguranja prozora. Nije bilo nikakve provokacije, tendencije ili organizacije, naprotiv – i policija nam je pomogla”, rekao je on.

Na fotografiji koja se nalazi ispod posta koji je objavio Pacoli vidi se autobus sa kosovskim registarskim tablicama i vidi se da je saobraćao na liniji Keln-Priština.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."