Simić: Poseta predsednika ispunila cilj

Predstavnik Srpske liste Igor Simić kaže da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ispunila svoj cilj – ohrabrila Srbe u južnoj pokrajini i potvrdila koliko Srbi veruju predsedniku.

Simić je rekao da je juče u Kosovskoj Mitrovici predsednik imao veličanstven doček, da je još jednom potvrđeno da je on faktor ujedinjenja Srba na KiM, da je sposoban da odagna sve „neverne Tome“ koji su pokušavali da na pitanju KiM, na muci Srba politički profitiraju.

Incidenti, koje su izazvali Albanci na putu prema selu Banje, izazivaju nespokoj pre svega kod Srba koji žive južno od Ibar, ali i potvrđuju koliko je potrebno pronaći kompromisno rešenje, naveo je Simić.

„To kompromisno rešenje mora garantovati više prava, veću bezbednost, ali i ekonomsko unapređenje položaja Srba na KiM, kako bi se omogućio opstanak i ostanak Srba ma gde oni živeli na KiM“, rekao je Simić za tv Prva.

On kaže da su Srbi na KiM jedinstveni zahvaljujući naporima predsednika Vučića i Strpske liste koji se bore za ostanak i opstanak Srba na tim prostorima.

Jedini način da se spreči iseljavanje Srba iz enklava, dodaje, je postizanje kompromisnog rešenja, jer kompromisno rešenje znači veća prava za Srbe na KiM, više investicija.

„Više investicija, a predsednik je najavio ulaganja u Trepču od 13 miliona, ulaganja u zdravstvo, škole. To je ono što su Srbi na KiM želeli da čuju od Vučića“, zaključio je Simić.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."