• Početna>
  • Vesti>

Poruke mira i ohrabrenja za bolju budućnost Srba na KiM

Srbi sa celog Kosova i Metohije su došli juče i nakon veličanstvenog dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića čuli šta je to što je do sada dogovoreno u Briselu, gde se nalazimo što se tiče pregovora ali pre svega gde je budućnost Srba na KiM, rekao je predstavnik Srpske liste Igor Simić.

“Poruke koje smo čuli su poruke mira, ohrabrenja i ono što je najznačajnije a to je ulaganje u ekonomiju koju je najavio predsednik Vučić” istakao je Simić i dodao da “pored bezbednosti, nezaposlenost je ogroman problem koji opterećuje život Srba na prostoru KiM”.

Prema njegovim rečima, ovo je odgovor svim neodgovornim pojedincima koji su izmišljenim izjavama i lažima pokušavali da skrenu pažnju javnosti na nekakve potencijalne dogovore.

“Možemo biti ponosti zbog onoga što smo čuli a to je ulaganje u Trepču od 13 miliona evra, ulaganje u KBC u Mitrovici i Gračanici od dva miliona evra. Ulaganje u celokupni obrazovni i zdravstveni sistem koji pored Univerziteta predstavlja žilu kucavicu na ovim prostorima”, naglasio je Igor Simić.

Kako je Simić ocenio, “ispružena ruka predsednika Vučića  je ostala u vazduhu jer ono što se desilo u Banjama oslikava stanje u Prištini – apsolutna nesprenost  za dijalog i postizanje kompromisnog rešenja”.

Prema rečima predsednika Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića dolazak predsednika Vučića je potvrda odgovorne politike koja ima za cilj mir i stabilizaciju na ovim prostorima.

“Dolazak predsednika Vučića potvrda odgovorne politike koja ima za cilj mir i stabilizaciju na ovim prostorima. Juče se govorilo o realnim i stvarnim stvarima koje su potrebne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji. Krajnje je vreme za rad i odgovornost za bolju budućnost i perspektivu čitavog srpskog naroda”, ocenio je Spirić.

Juče je u Kosovskoj Mitrovici predsednika Vučića dočekao veliki broj gradjana sa celog područja Kosova i Metohije noseći srpske zastave i poruke podrške politici predsednika Srbije.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još