Komandant Kfora: Priština je donela odluku

Komandant Kfora Salvatore Kuoči je rekao da je Kfor bio spreman da interveniše tokom posete Aleksandra Vučića Kosovu.

On je za Prvu televiziju istakao da su kosovske institucije donele odluku da se izbegne poseta Vučića selu Banje.

On je, u uključenju putem Skajpa u Jutarnji program TV Prve, objasnio da je na Kosovu, u lancu komandovanja, Kfor na trećem mestu.

“Prvi je policija, drugi Euleks, pa zatim mi. Raspodelili su nas da se bavimo bezbednošću predsednika Srbije i mi smo to i radili. Bili smo spremni da intervenišemo u svim područjima u kojima je bio predsednik kako bi imao bezbedno okruženje. To smo i radili jer je sve bilo uredu, osim u selu Banje”, kazao je Kuoči.

“To selo se nalazi na jednom području koje ima svoju istoriju i osteljivo je. Tamo je bila policija, a i mi smo bili na terenu što su potvrdili neki komentatori, spremni da intervenišemo. Ali, mislim da je bila mudra odluka vašeg predsednika da se situacija održi mirnom, da se stavi pod kontrolu”, ističe Kuoči.

“Da smo intervenisali možda bi situacija bila drugačija i sa drugačijim ishodom”, kaže on i dodaje još jednom da je mirno rešenje bila mudra odluka zbog koje je sveukupnan utisak o poseti Vučića Kosovu da je sve proteklo uredu. “To je bio osnovni razlog zašto nismo reagovali”, podvlači Kuoči.

“U svakom slučaju hajde da kažemo da smo bili u stanju da interevenišemo, ali trebalo je neko to da zatraži zvanično”, dodaje komandant Kfora.

 

Izvor: TV Prva

Comments

Pročitaj još