• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Važna poseta, nismo pričali o povratku u Vladu Kosova

Ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić kaže da je poseta predsednika Srbije Kosovu i Metohiji bila od izuzetne važnosti i dodaje da sa predsednikom nisu razgovarali o povratku u Vladu Kosova.

Jevtić kaže da je bilo potrebno da Srbi na Kosovu direktno od predsednika čuju o čemu se trenutno razgovara u Briselu, šta je ono što su mogućnosti rešavanja problema Srba i Albanaca i na koji način će se pristupiti cilju koji se, kako kaže, zove kompromis.

“Ono što smo mogli da čujemo i na sastanku sa njim jeste da lično on, a ni državno rukovodstvo Srbije neće učiniti ništa, a da prethodno o mogućnostima rešenja ne razgovara sa srpskim narodom, sa političkim predstavnicima Srba. Ono što smo takođe mogli da čujemo jeste da će odluku koja bude donešena saopštiti ovde na Kosovu u razgovoru sa narodom. Mislim da je to, pre svega, pokazatelj odgovornog pristupa, ali i razumevanja da svako rešenje koje se donese treba da bude rešenje u cilju mira”, naveo je Jevtić i dodao da predstavnici Srpske liste nisu sa predsednikom Vučićem razgovarali o povratku u Vladu Kosova.

“Mislim da je to tema o kojoj će se razgovarati unutar Srpske liste ovih dana, ali svakako ćemo nastaviti da kao politička partija budemo odgovorni u tom smislu. Odluke koje budemo donosili biće isključivo u interesu omogućavanja boljih, normalnijih i bezbednijih uslova za život Srba na Kosovu”, kazao je Jevtić.

On napominje da je uvek bilo i biće onih koji žele da utiču na nejedinstvo Srba, te da je najvažnije “da budemo u onoj meri mudri i da razumemo šta su naši nacionalni interesi, a ne interesi pojedinaca ili drugačiji interesi”, zaključio je.

 

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još