Drecun: Vučić govorom definisao pravce državne politike

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da je poseta predsednika Srbije Kosmetu bila snažna, da je Vučić govorom i na Gazivodama i u Mitrovici doneo poruku mira i saradnje sa Albancima, kao i da je definisao glavne pravce državne politike.

Drecun je, gostujući na televiziji N1, kazao da se od predsednika Vučića čulo da će se državna politika voditi na realnim geopolitičkim procenama, a ne na iracionalnim očekivanjima.

“Ključni pravci politike po pitanju Kosova su sledeći – Srbija neće priznati ovakvu samoproglašenu državu Kosovo. Rekao je da je neminovno zbog opstanka srpskog naroda, ali i zbog zajedničke budućnosti Srba i Albanaca da se postigne dogovor i to kompromisom, a ne nametnutim rešenjima, diktatom. Takođe, poručio je da je i dalje ispružena ruka Albancima”, istakao je Drecun.

Kako dodaje, temeljni pristup državne politike je ekonomsko ulaganje, ulaganje u infrastrukturu, jačanje industrijskih kapaciteta i jačanje porodice.

“Recept za opstanak Srba je jaka porodica koja će biti osposobljena, uz pomoć države, da se bavi privatnim poslovima. On je rekao da će snažiti naš narod, pravićemo modele za povratak proteranih gde god je to moguće”, naveo je Drecun.

Drecun je podsetio na Vučićeve reči da pažnja neće biti fokusirana samo na Srbe severno od Ibra, nego pođednako i na one južno od reke Ibar.

Ističe kako su rane još bolne i na jednoj i na drugoj strani.

“Albanci izoluju Srbe koji su u svojim sredinama, ali postoji i saradnja, slaba, i odvija se na privrednom planu. Najviše zabrinjava ekstremni stav kod mlade generacije”, zaključio je Drecun.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."