Blic: Veselji stoji iza jučerašnjih barikada

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji stoji iza jučerašnjih nereda tokom posete predsednika Aleksandra Vučića Kosovu, kada je nekoliko stotina Albanaca blokiralo put sprečavajući Vučića da dođe do mesta Banje.

Atmosfera tokom posete predsednika Srbije na momente je bivala dramatična. Nekadašnjem lideru OVK i prvom čoveku kosovske službe ŠIK, koga zovu i gospodarom Kosova, a danas predsedniku kosovskog parlamenta malo je trebalo da se vrati u ulogu koja mu je očigledno najviše pristajala. Veselji je, prema informacijama do kojih je “Blic” došao, organizovao totalnu blokadu na više lokacija – traktorima, kamionima i balvanima. Na barikadama su bili postavljeni transparenti “Vučiću, nećeš proći”, paljene su automobilske gume i drva. Bio je primetan veliki broj naoružanih ljudi, a čuli su se i pucnji.

Sve ovo, kako otkriva izvor “Blica”, Veselji je uradio uz podršku predsednika opština Srbica i Glogovac, a naređenje je dao i pored upozorenja Sjedinjenih Država da to ne čini.

Prema informacijama Kosovske policije, iz automatske puške pucao je izvesni Rahim Geci iz mesta Lauša, što je potvrdio i Vučić.
Potom je dodao da je dobio poruku da su Kfor i Kosovska policija odobrili odlazak u selo Banje od prvog trenutka.

Protestima u Drenici pridružio se i lično predsednik opštine Srbica Bekim Jašari, inače brat Adema Jašarija, teroriste i jednog od osnivača OVK-a. Na barikadama su bili i poslanici Nuredin Ljuštaku i Bekim Hadžiju, i gradonačelnik Ramiz Ljadovci.

– Pokušaćemo okolnim putem, videćemo da li ćemo stići – rekao je on.

Izvor

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."