• Početna>
  • Vesti>

Vučić se vraća u Kosovsku Mitrovicu, meštanima Banja će se obratiti telefonom

 Kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je krenuo ka selu Banje, zaustavila je kosovska policija.

“Dva kilometra pre barikada  su nas zaustavili, kada vidimo nama poznata lica albanaca  iz prošlih vremena, jasno nam je da iza roga stoji zvanična Priština. Osudjujemo KFOR i EULEKS,koji su nam dali čvrste garancije pa odmah zatim to pogazili  uz obrazloženje da moraju da poštuju odluku Prištine,

Žao nam je naše ljude koji su mi spremali doček , ali neko očigledno  voli da sprema puške .Ja im necu dozvoliti da se puskama igraju prete nasem narodu.”,rekao je Vučić.

Kosovska vlada je prethodno otkazala posetu iz bezbednosnih razloga. Nekoliko stotina Albanaca jutros je blokiralo sve puteve ka tom srpskom selu. Kako nezvanično saznajemo, Kadri Veselji je organizator i pored upozorenja Amerikanaca da to ne radi. Kako javljaju izveštači RTS-a, tokom noći i jutra čuli su se i rafali. U selu Banje je mirno.
Kako nezvanično saznajemo, Vučić je na putu ka Kosovskoj Mitrovici. On će se građanima Banja najverovatno obratiti telefonom.
Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još