Oglasio se i Tači: Bol i ratne rane još uvek sveže

Kosovski predsednik Hašim Tači izrazio je razumevanje za, kako je naveo, opravdanu reakciju veterana tzv OVK protiv posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tači je naveo da razume i razočaranje Srba u selu Banje zbog nemogućnosti da se ova poseta realizuje.

“Kao predsednik Kosova, razumem reakciju građana Drenice koji su izrazili opravdani revolt protiv posete. Ovo pokazuje da su bol i ratne rane još uvek sveže. Međutim, kada se trudimo za mir i pomirenje, protesti i blokiranje puteva nam uopšte ne pomažu”, naveo je Tači na Fejsbuku i dodao da stoga razume i razočaranje stanovnika srpske zajednice u selu Banje zbog nemogućnosti da se ova poseta realizuje.

“Svi se moramo držati i pokazati minimalnu ljudsku kulturu ljudskog razumevanja i komunikaciju”, naveo je Tači.

Tači je istovremeno pozdravio odluku kosovske vlade da otkaže posetu Vučića selu Banje u opštini Srbica, ili kako je Albanci nazivaju Skenderaj.

Tači se na Fejsbuku oglasio nakon što je predsednik Srbije Vučić odustao od posete Banji.

Inače, dvodnevna poseta predsednika Srbije Kosovu i Metohiji prethodno je odobrena prema planu koji je predviđao i susret sa Srbima u Banji.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ranije saopštio da je zbog novih okolnosti i, kak je naveo, sigurnosti građana i delegacije Srbije, kosovska vlada odlučila da otkaže Vučićevu posetu Dreničkom kraju.

 

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još