Vučić: Moramo biti složni,ostaje nam da se borimo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, svoju posetu Kosmetu  nastavio je u Zvečanu , razgovarajući sa političkim predstavnicima Srba na Kosovu, prvo pred kamerama a potom sa njima iza zatvorenih vrata.

“Nama ne preostaje ništa drugo nego da se borimo i da nađemo najbolje rešenje za Srbe. Imamo onih koji bi rekli odavno je izgubljeno Kosovo a najmanje ima razumnih Srba koji znaju koliko je teško pitanje Kosova i Metohije. U tom sudaru ima onih koji su za to”dajte sve i onih koji su  za to ne dajte ništa” ,  kako bi štitili neke svoje interese  za naše Kosovo” rekao je predsednik Aleksandar Vučić u razgovoru sa političkim predstavnicima na Kosovu .

“Nisam siguran da će nas iko iz medjunarodne zajednice  razumeti, gotovo nisam siguran  da će naše rešenje biti prihvaćeno , ali hoću da ostane zabeleženo da smo sa Albancima hteli sporazum i hteli kompromis”, dodao je Vučić.

“Da li treba da pozivam na rat, to neću da radim da vase porodice teram u smrt. Ovde se ne žive bajke nego realan život. Imamo li mi malo krivice za to što nam se desilo?”,pitao je, citirajući Vladetu Jerotića.

Od 24 posto Srba u Pokrajini , pogrešnom politikom  smo došli na 6 posto Srba.Naveo je neke primere  gradova na Kosovu.Mi nismo sami u svetu, moramo da se borimo za jaku zemlju, da se držimi jako i čvrsto .Moramo da znamo ko su jači od nas u svetu ali moramo da budemo jedinstveni, rekao je Vučić.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još