• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Imamo novca u budžetu i zato je momenat za ulaganje

 

“Posebno sam obradovan što mogu osim ministara, poslanika, predsednika opština sa Kosova i Metohije,  direktora, da pozdravim i brojne privrednike. Dobro je to što ste svi zajedno danas ovde, što su danas tu i dve najveće kompanije iz Srbije ali i dve najjače banke. Imam dve poruke, jedna je da kompanije iz Srbije ulažu u 10 srpskih opština, a država će dati subvencije. Znam da su subvencije najveći problem ali mi ćemo ih obezbediti. Druga je pravna sigurnost vašeg ulaganja i bankarske garancije. I za to ćemo naći rešenje kroz nekretnine ili korporacije za ulaganje na Kosmetu”.

“Ovi ljudi su vredni, izvoze voće u Nemačku i Rusiju. Mnogo toga ide na naše tržište, potrebne su nam otkupne stanice i hladnjače. Gotovo da nema predsednika opštine koji mi to nije tražio” rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zatvaranju poslovnog foruma u Leposaviću.

Privredna komora će uz odobrenje Vlade napraviti uredbu, zbog otežanog duplog sistema poslovanja i drugih dobro poznatih okolnosti.

“Sve vas molim da pokušamo da se dogovorimo sa svima pa i sa Albancima. Naša zemlja će ekonomski da ojača još više i svima će biti mnogo bolje”, dodao je Vučić.

Ukazao je na rast BDP i smanjenje javnog duga naše zemlje.

“Što se tiče plata i penzija pretekli smo mnoge države u regionu. Imamo suficit u budžetu, imamo novca i zato je momenat za ulaganje. Možemo da ulažemo u sve opštine a posebno je pohvalio Štrpce kao održivu zbog njihove borbe da opstanu u posebnom okruženju, ali stalno spremni da traže od država, za realna ulaganja i projekte”, rekao je Vučić.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još