U Leposaviću počeo biznis forum

 

U Leposaviću je počeo biznis forum koji je svojim uvodnim izlaganjem otvorio Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije.

“Posle skoro 20 godina, ovo je prvi poslovni skup ovog formata, na kome su se sreli privrednici iz Centralne Srbije i sprski privrednici sa prostora KiM”, rekao je Nedimović “Tanjugu” na otvaranju skupa.

Kako je rekao, biznis forum predstavlja ”inicijalnu kapislu” za razvoja privrede i otvaranje novih radnih mesta.

“Bez ekonomije nema ni bivstvovanja ni na jednom prostoru, to je najvažnija poruka. Ovi ljudi žele, mogu i hoće, a na nama je da im obezbedimo mir i stabilnost kako bi mogli da razvijaju svoje privredne aktivnosti. Za područje KiM poljoprivredni adut je, pre svega, poljoprivreda i prehrambena industrija, s obzirom da je više od 70 odsto privrednika sa KiM iz tih sektora”, kazao je ministar poljoprivrede.

Nedimović je dodao da su nesumnjivo voćarstvo i stočarstvo, pre svega tovno i mlečno govedarstvo, glavni aduti tog prostora.

Vlada ogromno interesovanje za ovaj skup, koji će omogućiti  saradnju sa privrednim preduzećima u centrajnoj Srbiji  i razvoj privrede na Kosmetu . Okupilo se 33 direktora velikih preduzeća u centralnoj Srbiji i oko 103 predstavnika malih  i srednjih preduzeće sa Kosmeta, i sa juga i sa severa . Mađu njima  su i predstavnici navećeg privrednog giganta na Kosmetu  RMHK “Trepča”.

Očekuje se da se osim ministara u Vladi, učesnicima foruma, posle posete Lešku i Gazivodama obrati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je stigao na Kosmet.

 

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još