U Leposaviću počeo biznis forum

 

U Leposaviću je počeo biznis forum koji je svojim uvodnim izlaganjem otvorio Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije.

“Posle skoro 20 godina, ovo je prvi poslovni skup ovog formata, na kome su se sreli privrednici iz Centralne Srbije i sprski privrednici sa prostora KiM”, rekao je Nedimović “Tanjugu” na otvaranju skupa.

Kako je rekao, biznis forum predstavlja ”inicijalnu kapislu” za razvoja privrede i otvaranje novih radnih mesta.

“Bez ekonomije nema ni bivstvovanja ni na jednom prostoru, to je najvažnija poruka. Ovi ljudi žele, mogu i hoće, a na nama je da im obezbedimo mir i stabilnost kako bi mogli da razvijaju svoje privredne aktivnosti. Za područje KiM poljoprivredni adut je, pre svega, poljoprivreda i prehrambena industrija, s obzirom da je više od 70 odsto privrednika sa KiM iz tih sektora”, kazao je ministar poljoprivrede.

Nedimović je dodao da su nesumnjivo voćarstvo i stočarstvo, pre svega tovno i mlečno govedarstvo, glavni aduti tog prostora.

Vlada ogromno interesovanje za ovaj skup, koji će omogućiti  saradnju sa privrednim preduzećima u centrajnoj Srbiji  i razvoj privrede na Kosmetu . Okupilo se 33 direktora velikih preduzeća u centralnoj Srbiji i oko 103 predstavnika malih  i srednjih preduzeće sa Kosmeta, i sa juga i sa severa . Mađu njima  su i predstavnici navećeg privrednog giganta na Kosmetu  RMHK “Trepča”.

Očekuje se da se osim ministara u Vladi, učesnicima foruma, posle posete Lešku i Gazivodama obrati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je stigao na Kosmet.

 

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."