• Početna>
  • Vesti>

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je ranije bilo najavljeno, započeće danas dvodnevni boravak na Kosovu i Metohiji obilaskom brane Gazivode i Zubinog Potoka.

U Zubinom Potoku, predsednik će obići Centar za ekologiju i razvoj sporta i Centar Crvenog krsta AP KiM.

Predviđeno je da predsednik Vučić potom obiđe gazdinstvo porodice Kovačević u selu Ibarsko Postenje i Poljoprivrednu školu Priština sa privremenim sedištem u Lešku.U Sportskoj hali “Leposavić” u Leposaviću, predsednik će se obratiti na zatvaranju Biznis foruma.

A u večernjim satima, Vučić će se sastati sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, saopštila je Pres služba Predsednika.

Policija Kosova sporovodi poseban operativni plan

 

Zamenik direktora Kosovske policije za region sever Besim Hoti potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da policija sporovodi poseban operativni plan prilikom posete predsednika Srbije. Hoti je rekao da će policija obratiti posebnu pažnju , te da će u vreme kada konvoj predsednika Srbije Aleksandra Vućića bude ušao na Kosovo biti prekinut saobraćaj. Putem kojim se bude kretao biće kontrolisan saobraćaj, rekao je Hoti, navodeći da je sve isplanirano od strane policije Kosova.

KFOR preduzeo sve neophodne mere za bezbednu posetu

Glavni portparol KFOR Vinćenco Grasov izjavio je da će „KFOR preduzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića“ Kosovu.

Grasov je u izjavi za „Danas“ kazao da je bezbednosna situacija na Kosovu mirna i stabilna i da nema nikakvih znakova potencijalnih tenzija.

 

On je upitan da prokomentariše odluku predsednika Srbije Vučića da zvanični Beograd prekine svu komunikaciju sa Kosovskom policijom, KFOR-om, EULEKS-om i ostalim međunarodnim organizacijama na Kosovu, rekao da ne komentariše politička pitanja ali da je „KFOR u svakom slučaju uvek imao odličnu saradnju i partnerstvo sa srpskim oružanim snagama, kako bi garantovao stabilnost u ovom regionu, i, naročito, duž administrativne linije“.

KFOR ostaje spreman da pruži bezbedno okruženje za sve građane Kosova, u skladu sa svojim mandatom. KFOR će preduzeti sve neophodne mere da se omogući bezbedna poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEKS“, poručio je Grasov.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još