• Početna>
  • Vesti>

I u Lešku i Leposaviću sve spremno za doček predsednika

Posle Gazivoda i Zubinog potoka, predsednik Aleksandar Vučić će se danas sresti i sa žiteljima – Leška, Leposavića i Zvečana.

Predsednik Aleksandar Vučić će se u Lešku – u Ibarskom Postenju, sresti sa domaćinima ovog srpskog i susednog, bošnjačkog sela Rvatcka, koji složno žive na obalama Ibra, i uglavnom se bave poljoprivredom.
Domaćini će mu biti i Kovačevići, šesnaestočlana porodica, koja na najbolji način potvrđuje da su tradicionalne porodične zadruge još uvek moguće i uspešne. U jednom dvorištu, dva brata sa svojim suprugama, sinovima, snahama i unučićima žive, zajednički rade i napreduju.
“Sve što je do nas, mi radimo. Ostali smo na svojoj očevini, na dedovini. Radimo i trudimo se. Očekujemo da se reši naš status, da konačno budemo sigurni na svojim imanjima, na svojoj zemlji, a to što predsednik dolazi je veliko ohrabrenje, sigurnost i znak da će tako i biti”, navodi Branko Kovačević, iz Ibarskog Postenja.
U Lešku je Poljoprivredna škola koju će predsednik posetiti, najstarija obrazovna institucija ove struke, izmeštena iz Prištine, pre devetnaest godina, a pre dve, useljena u modernu zgradu koja je sada potpuno primerena potrebama nastave.

 
“Trudili smo se. Svakako da je naše ministarstvo pomoglo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, dobili smo i poklone od Kancelarije i predsednika Republike, pokušaćemo sve da bude opremljeno onako kako zakon nalaže i da stvorimo što kvalitetnije uslove. Nadamo se da ćemo uspeti i đački dom da napravimo, i da svu decu sa teritorije Kosova i Metohije dovedemo u naše prostorije, da ovde budu smešteni, da uče i da ovo ponovo bude jedna reprezentativna škola na ponos čitave države Srbije”, navodi Ivica Mihajlović, direktor Poljoprivredne škole Priština–Lešak.
U sportskoj hali u Leposaviću, predsednik će govoriti na Biznis forumu, koji organizuje kancelarija za Kosovo i Metohiju.
U večernjim satima predsednik će se sastati i sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

 

Izvor TV Most

Comments

Pročitaj još