Hoti: Policija u kompletnom sastavu, očekujemo da sve protekne mirno

Situacija na severu Kosova mirna i stabilna, a kosovska policija je u punom sastavu zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas i sutra.

Zamenik regionalnog komandira kosovske policije Besim Hoti kaže za Kontakt Plus da očekuju da sve protekne mirno i bez incidenata.
“Policija je u kompletnom sastavu,  od svih policijskih komandira je zatraženo da prekinu odmore za ovaj vikend kako bi na terenu bio kompletan sastav policije. Na terenu za sada sve teče po planu i trenutno nema nikakvih operativnih ili obaveštajnih informacija o bilo kakvim neredima ili nepredviđenim situacijama. Očekujemo da sve protekne mirno i da ide sve po planu” – rekao je Hoti.
Hoti je dodao da se zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu očekuju gužve u saobraćaju, ali da će saobraćajna policija i redovne policijske jedinice regulisati  to na terenu, te da  traže  razumevanje građana.
Prema službenoj agenda koja je  prosleđena policiji,  Vučićev ulazak na Kosovo se očekuje oko 14h, a odlazak sutra u isto vreme.

 

Izvor Radio Kontakt Plus/TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."