• Početna>
  • Vesti>

Drecun: Vučić šalje poruku da niko ne može da otima imovinu Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlazi na Gazivode da pošalje potpuno jasnu poruku da ne moze niko da otima državnu imovinu Republike Srbije na taj način kako Albanci žele – nasilnim putem, smatra predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Vučić na ovaj način poručuje i da razume značaj Gazivode i za Srbe i za Albance, za sve koji žive na KIM i da želi da se taj problem reši političkim dogovorom, zato što je akumulacija veoma značajna za privredni život, za poljoprivedu, za termoelektranu, rekao je Drecun je gostujući u specijalnoj emisiji RTS posvećenoj poseti predsednika KIM.

“Ta poruka će biti veoma snažna i ona po meni treba da predupredi mogući negativan razvoj događaja da Albanci pokušaju silom da uspostave kotrolu nad ovim delom. Albanci su se očigledno suprotstavili toj poruci koju predsednik Vučić treba da pošalje svojim dolaskom i zato su pokušali da mu mu nekako zabrane i onemoguće tu posetu”, rekao je Drecun.

On je podsetio na kako kaže, dobro poznatu ambicija Albanaca da nasilno jednostranim potezima preuzmu vlasništvo nad branom, nad akumulacijom i hidroelektranom.

“To je potez koji će biti suprotan interesima i srpskog i države Srbije”, ocenio je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još