Bećaj: Kosovski parlament i Tači izgubili legitimitet

Profesor prištinskog univerziteta Behljulj Bećaj ocenio je danas da su i kosovski parlament i Hašim Tači izgubili legitimitet kada je u pitanju nastavak dijaloga sa Beogradom.

Bećaj je rekao da se kosovo nalazi u “jednoj suludoj situaciji”, gde je izgubljen legitimitet svih političkih faktora i kosovskog parlamenta, kao i Hašima Tačija, budući da je on nosilac procesa dijaloga u ime KiM.

Sama činjenica da se podigla tolika buka oko prisustva predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM je dokaz, kaže Bećaj za “Prvu TV”, da su sedmogodišnji dogovori bili zapravo farsa, laž i obmana.

“I u ovom kontekstu treba da se preispita celokupan tok, ukoliko želimo da sagledamo racionalno, normalno taj proces koji se odvijao do sada”, dodao je..

Govoreći o temi korekcije granica, Bećaj kaže da nije suština u “granicama, odnosno teritorijama”, koje su bile uzrok sukoba, već je suština problema u tome da se koriguje politika u okviru tih granica i tih teritorija.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."