Posle Gazivoda Vučiću zabranjena i poseta Z. Potoku

Osim Gazivoda, iz Prištine u Beograd je stigla i zabrana za posetu Zubinom Potoku, saznaje RTS.

Hašim Tači je danas rekao novinarima u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, a u javnosti se pojavio dokument koji to demantuje.

“Ovim potvrđujemo da smo dobili obaveštenje i potrebnu agendu za predstojeću posetu Kosovu tokom vikenda. Skrećem pažnju da je agenda posete Kosovu delimično odobrena. U vezi s predloženom agendom ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev za posetu postrojenju Gazivode. Hvala unapred na razumevaju”, navodi se u mejlu, koji je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti uputio oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću juče, 6. septembra u 17.38.

Faksimil dokumenta objavio je na svom Tviter nalogu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. On je na Tviteru napisao:

“Dokaz da Tači laže! Jasna zabrana Prištine da se obiđu Gazivode čiju rekonstrukciju je upravo završila država Srbija.”

Marko Đurić je izjavio za “Tanjug” da je Priština, osim brani Gazivode, zabranila posetu predsednika Srbije još dvema lokacijama u Zubitnom Potoku.

Đurić kaže da je reč o Centru za ekologiju i razvoj sporta i Centru Crvenog krsta AP Kosova i Metohije u Zubinom Potoku.

Direktor kancelarije za KiM za “Tanjug” kaže da je odluka saopštena usmeno i da predstavnici u Prištini odbijaju da to pošalju napismeno, zato što smo, kako kaže, ranije danas objavili prethodno obaveštenje za zabranu posete brani Gazivode i obelodanili njihove laži.

 

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još