Kurti od Tirane traži da se suprotastavi Tačijevim idejama

Predsednik opozicionog Pokreta samoopredeljenje, Aljbin Kurti, tražio je danas od ambasadora Albanije u Prištini, Kemala Minkhoza, da se zvanična Tirana suprotstavi ideji kosovskog predsednika Hašima Tačija o “korekciji granice” sa Srbijom.

Kurti je, kako prenose prištinski mediji, ukazao na potrebu da zvanična Tirana reaguje na, kako je naveo, Tačijeve manipulacije koje opozicijom i građanima, što nanosi štetu “državi Kosovo” koja će, kako kaže, imati dalekosežne posledice po ceo albanski narod.

U saopštenju Samoopredeljenja se navodi da je Kurti ambasadoru Albanije preneo da je “demokratija na Kosovu uništena, a vlada i parlament blokirani” pa dijalog sa Beogradom vodi “neodgovorni predsednik Tači”.

“Kosovo treba ojačati i konsolidovati kao zemlju ekonomski, politički i vojno, što bi Republiku Albaniju podstaklo da ukloni sve vrste granica koje ih razdvajaju”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."