Đurić za RTS: Narod u Mitrovici očekuje predsednika i njegove reči podrške

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da se nada da će predsednik Vučić doneti najrazumniju odluku u vezi sa posetom KiM.

Marko Đurić je, govoreći u Dnevniku RTS-a, rekao da srpski narod očekuje dolazak svog predsednika.

Vučić se u Briselu, kako kaže, hrabro i dostojanstveno borio za srpske interese i pokazao da Srbi nisu roblje i da ovo nije 1802. i 1803. godina, kada ste mogli da podvrgnete strahu srpski narod.

“U toj borbi smo ukazali na sve što je urađeno ovih dana. Ovde naš narod očekuje da vidi predsednika jer je ovo mesto gde je Vučić uzeo 80 odsto podrške uprkos svim lažima koje su pokušavali da plasiraju. Svi se radujemo poseti, posebno obični ljudi, to za Srbe znači sigurnost”, istakao je Đurić.

Kada je reč o poseti predsednika Vučića, Đurić ističe da mu “razum kaže ne, a srce mi kaže da”.

Naveo je da se nada da će predsednik Srbije doneti najrazumniju odluku.

Napomenuo je da sa Albancima nema o čemu da se razgovara “nakon onakvih laži, brutalnih pretnji nasiljem jednog od najmoćnijih ljudi Kadrija Veseljija”.

“Kako da razgovaramo kad se na Srbe vrši neverovatan pritisak? Sve smo to mi izložili predstavnicima EU”, ukazao je direktor Kancelarije za KiM.

Kada je reč o nastavku dijaloga, istakao je da “svakako neće biti nastavljen onog dana i datuma za koje smo čuli – spekulacije iz Brisela”.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."