DSK ponovo traži vanredne izbore na Kosovu

Najuticajniji opozicioni Demokratski savez Kosova, bivšeg premijera Ise Mustafe, ponovo je danas zatražio raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer, kako navode, neuspeh današnje runde dijaloga u Briselu je pokazao da kosovske institucije više nemaju legitimitet.

U saopštenju dostavljenom medijima, iz DSK navode da je pritisak opozicije za usvajanje rezolucije, koja bi “obustavila trgovinu sa granicama Kosova”, je poslata poruka u Brisel da kosovski predsednik Hašim Tači ne moze da razgovara o ovoj temi.

DSK navodi da će biti jaki protivnici ove forme dijaloga jer Tači nema mandat od skupštine da vodi ovaj dijalog i da se opire svakoj insituciji koja se opušta u avanturama gde se, kako navode, dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Kosova.

DSK je pozvao sve političke partije da učestvuju na narednoj sednici parlamenta na kojoj će biti predloženo usvajanje rezolucije za, kako se navodi, “odbranu suvereniteta Kosova”.

Oni su poručili da je dijalog jedina forma za rešavnje svih problema sa svim zemljama regiona ali njima treba da predvode institucije sa legitimnim mandatom.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Pročitaj još