“Dozvolićemo Vučiću ako dobijemo artikulisan zahtev”

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli se oglasio povodom navoda da Priština nije odobrila posetu Aleksandara Vučića hidroelektrani Gazivode.

Pacoli je na pitanje Tanjuga da li će Priština osujetiti pristup Vučića Gazivodama, ukoliko ne odustane od posete Kosovu i Metohiji, odgovorio da prištinske vlasti “nisu dobile artikulisan zahtev” o tome.

Dodao je da će mu to “dozvoliti ukoliko dobije artikulisan zahtev i ukoliko dolazi u dobroj nameri, onda je dobrodošao”, kaže Pacoli.

Ranije danas predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu Vučića Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u međuvremenu je na svom nalogu na Tviteru objavio kopiju mejla kojim je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti obavestio oficira za vezu Dejana Pavićevića da Vučiću nije odobren obilazak Gazivoda.

“U vezi predložene agende ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev posete postrojenja Gazivode”, navodi se u mejlu.

Izvor, Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."