Direktor KBC:Nadamo se predsedniku,razumećemo ako ne dođe

Direktor KBC-a Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je večeras da poruka predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema šta da traži na Gazivodama predstavljaju jasnu pretnju i provokaciju.

Ivanović je za Tanjug rekao da se Srbi na KiM nadaju da će do posete predsednika Vučića ipak doći, ali će, kako je istakao za Tanjug, razumeti i ako se to ne dogodi. Veselji je, kaže Ivanović, opravdao mišljenje koje o njemu vlada.
– Ovo je jasna pretnja i provokcija koja pokušava da spreči posetu predsednika Vučića i da destabilizuje situaciju na KiM – rekao je Ivanović za Tanjug.
On je naveo da poruka Veseljija ne ide u pravcu kompromisa i da Veselji ne govori iz svoje glave, već da prima instrukcije od svojih mentora sa Zapada. On je rekao da predsednik Vučić ima najveći legitimitet kao nijedan političar pre njega. Njegova strategija je, kaže, sasvim jasna – jačanje naših institucija i bolji život ljudi.
– Vučić zna da se situacija pogoršava i da ima i namera da se severni deo okupira i osvoji. Ako se situacija pogoršava, normalno je i logično da je treba rešiti odmah, a ne čekati da bude još gore – smatra on.

Izvor TV Most

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."