Dačić: Vučić se ne boji da ide na Kosmet

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete Kosmetu i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum. Dodaje da će se predsednik sastati sa Mogerinijevom u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.

Ivica Dačić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je predsednik otputovao za Brisel i da je to važna vest jer se juče razmatrala opcija da li ći uopšte ići na pregovore.

“Vučić je inteligentan i neće dozvoliti da se odgovornost podeli i na Srbiju. Učestvovaćemo u dijalogu u razgovoru sa Mogerinijevom da neko ne kaže da Srbija opstruira proces”, kaže Dačić.

Dodaje da je Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete i sa pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum.

“Očigledno je reč o koordiniranoj aktivnosti koja ohrabruje sve koji su protiv postizanja sporazuma. Važno je da ljudi u međunarodnoj zajednici vide sa kakvim ludacima imamo posla”, smatra ministar.

Ističe da će se predsednik Srbije sastati sa Mogerinijevom u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.

Kaže da se o poseti Vučića Kosmetu razgovaralo sinoć i da postoji politička i bezbednosna ravan.

“Vučić se ne boji da ide na Kosmet i da razgovara sa našim narodom. U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja a kamo li poseti Gazivode”, smatra Dačić.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."