• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Međunarodna zajednica da ne stavlja na test strpljenje Srbije

Premijerka Ana Brnabić pozvala je međunarodnu zajednicu da ne stavlja na test više ni strpljenje, ni razumevanje Srbije, već da shvati ozbiljnost situacije i ponaša se u skladu sa tim.

Ana Brnabić je, u izjavi za javnost, ukazala da je potrebno ogromno strpljenje da bi se razgovaralo sa trenutnim predstavnicima albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji su neozbiljni, neodgovorni, nepredvidivi i ne poštuju postignute dogovore i potpisane sporazume.

Ističe da je bezgranično strpljenje potrebno da bi se razumeli pojedini predstavnici međunarodne zajednice koji u zaglušujućoj tišini posmatraju kada Priština prstom ne mrdne da ispuni Briselski sporazum više od pet godina.

“Kada krši sporazume o posetama zvaničnika, hapsi i teroriše našeg šefa tima za pregovore, vrši ogromne pritiske na Srpsku listu koje ti ljudi stoički podnose zbog dijaloga i kompromisa, zbog održivog mira na Kosovu i Metohiji, a sada istim terorom koji su učinili nad Markom Đurićem preti i predsedniku Srbije”, navodi Brnabićeva.

Dodaje da je Aleksandar Vučić čovek koji je učinio više za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca nego ijedan političar sa bilo koje strane, svakako u poslednjih sto godina.

“Od poziva Ediju Rami da poseti Srbiju, koji je prvi premijer Albanije koji je posetio Srbiju nakon 68 godina, preko poslovnog foruma u Nišu, kada smo otvorili put privrednoj saradnji, do pokretanja unutrašnjeg dijaloga u Srbiji o mogućnosti kompromisa oko Kosova i Metohije”, istakla je premijerka.

Upozorava da je poznato da strpljenje, nažalost, nije jedna od odlika našeg naroda, ali da naš predsednik očigledno ima i ogromno i bezgranično strpljenje, samo i isključivo zbog mira, stabilnosti i prosperiteta svih građana svih nacionalnosti na ovim prostorima.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još