• Početna>
  • Vesti>

Više od 600 hiljada evra za infrastrukturne projekte u Ranilugu

Ove godine opština Ranilug, izdvojila je više od 600 hiljada evra za infrastrukturne projekte. Grade se biblioteka u Ranilugu, fiskulturne sale i toaleti u školama, renovirane su osnovne škole “Trajko Perić” u Velikom Ropotovu i “Veljko Dugošević” u Korminjanu, uređuju se parkovi i ulice, asfaltiraju lokalni putevi, a gradi se i Centar porodične medicine u Ranilugu.

Sredstva za ove kapitalne projekte obezbedili su čelni ljudi opštine zahvaljujući, pre svega, pomoći resornih kosovskih ministarstava, ali i iz sopstvenih budžetskih prihoda.

“Svakako da nije bilo lako obezbediti ovoliko novca, ali naišli smo na razumevanje u kosovskim ministarstvima za obrazovanje i lokalnu samoupravu”, kaže potpredsednik opštine Ranilug Davor Petković.

Prema njegovim rečima ovo nije kraj ulaganjima.

Naime, u narednom periodu glavni fokus biće na razvojnim biznis projektima, da bi se poboljšalo zapošljavanje, pre svega visokoobrazovanih mladih, koji već duži vremenski period čekaju na posao.

“Kada budemo završili biblioteku u Ranilugu, biće posla za dvoje ili troje radnika. To sigurno nije mnogo, ali, za početak, značajno je svako novo radno mesto”, ističe Petković.

Inače, opština Ranilug ima preko šest i po hiljada stanovnika, a više od 30 procenata radno sposobnih je nezaposleno.

Srbi su većinsko stanovništvo u ovoj opštini.

Lokalna samopurava vodi brigu i o petnaestak albanskih porodica i svakodnevno prevozi devetoro učenika albanske nacionalnosti iz zaseoka Rid kod Velikog Ropotova do škole u Kamenici.

Takođe, opština će asfaltirati put u dužini od pola kilometra za 15 albanskih kuća u ovom zaseoku.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još