Veselji:Ne zna se da li Vučić dolazi na Kosovo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji najavio je da može da se desi da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo.

Veselji je, kako prenosi Koha ditore, pomenuo tri razloga zašto je zvaničnicima Beograda omogućen ulazak na Kosovo, rekavši da u suprotnom “njihova noga ne bi zgazila” na Kosovo.
“Ne znam da li dolazi Vučić na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilinosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi. Ne želim ovo da radim pred vama, da budem patriota ili manje patriota, hoću da postignemo konsenzus…

Ako se odlučimo za zabranu, Vučić neće da uđe na Kosovo. Ono o čemu razmišljamo je stanje u kojem se nalaze naši sugrađani, sa pozicija naše nezavisne i suverene države, sa liberalizacijom viznog režima, sa našim međunarodnim partnerima. U suprotnom, da nije ovakve situacije, njegova noga ne bi zgazila na Kosovo.

Izvor:RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."