Ponovo odložena sednica Skupštine Kosova

Sednica Skupštine Kosova ponovo je odložena jer nije bilo kvoruma. U sali je bilo 56 poslanika opozicije što nije bilo dovoljno za nastavak sednice.

Nakon pola sata kašnjena, u salu su ušli poslanici opozicije zbog najavljene vanredne sednice. Međutim, u sali nije bilo dovoljnog broja poslanika.

Sednica na kojoj bi trebalo da se donese rezolucija kojom se zabranjuje razmena teritorija i izmena granica između Kosova i Srbije počela je i bez poslanika i ministara iz vladajuće koalicije. Ta rezolucija ima za cilj da predsedniku Kosova Hašimu Tačiju onemogući da u finalnom delu pregovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine kao moguće rešenje bude predložena i razmena teritorija, odnosno redefinisanje granica.

Na sednicu nisu došli ni poslanici Srpske liste, tako da medijima na srpskom jeziku nije bio omogućen prevod, javlja novinarka RTV Kim.

Nakon što je objavio da sednica ne može da se održi, predsedavajući Skupštinom Kadri Veselji najavio je sednicu Predsedništva Skupštine za 14 sati.

 

Izvor: RTV Kim

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."