Podrška USAID-a u jačanju lokalne samouprave u Gračanici

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primio je danas delagaciju koja realizuje projekat pod nazivom “Efektivna lokalna samouprava”.

Marina Dimitrijević iz USAID-a koja je menadžer projekta, kao i  direktor i zamenik direktora projekta Vilijam Althaus i Nenad Talić predstavili su sadržaj projekta koji se sprovodi u 14 kosovskih opština.

Reč je o petogodišnjem projektu koji se osim u deset opština sa srpskom većinom sprovodi i u četiri opštine gde postoji značajna zastupljenost manjina i to Dragaš, Istok, Klina i Obilić.

Svrha projekta ima dva cilja i to jačanje lokalne samouparave kroz usluge građanima i osnaživanje civilnog društva i građana da zahtevaju bolje i efikasnije usluge.

Projektom je predviđeno pospešiti i podržati inovativne metode na osnovu predloga i ideja koje dolaze iz same opštine uz jačanje međuetniče saradnje.

Realizacija petogodišnjeg projekta koji se sprovodi uz podršku USAID-a počela je 6. avgusta .

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio je gostima na tome što su i opštinu Gračanica izabrali kao deo projekta i obećao da će ova lokalna samouprava nastojati da opravda ukazano poverenje.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."