Podrška poljoprivrednicima na Kosmetu

Ove godine Vlada Srbije je izdvojila dodatna sredstva direktne podrške poljoprivrednicima sa KiM. Ministar poljporivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS sve teče onako kako je dogovoreno i da je u saradnji sa Kancelarijom za KiM izdvojeno dodatnih 200 miliona za opremu poljoprivrednih proizvođača.

Branislav Nedimović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je podrška poljoprivrednicima važna jer je to osnovna delatnost mnogih na KiM.

U okviru posete predsednika Vučića Kosmetu biće održan i biznis forum a Nedimović je najavio da dolazi mnogo privrednika iz Centralne Srbije, naročito iz sektora prehrambene industrije.
Ističe da je važno da se roba sakuplja i plasira na tržište Centralne Srbije ili neko drugo.
Nedimović napominje i značaj brendiranja proizvoda i objašnjava da bi oni, kada bi imali oznaku geografskog porekla, bili atraktivniji.
“Sve počinje i završava se na ekonomiji. Ako nema jake ekonomije, nema opstanka stanovništva”, kaže Nedimović.
Dodaje da je najvažnija stvar da se ljudi organizuju na kvalitetan način, da saberu robu i da je plasiraju na tržište.
Ministarstvo logistički podržavava poljoprivrednike, kaže Nedimović i ističe da se sve svodi na ekonomske dobiti koje će imati svi građani.
Osvrnuo se i na političku situaciju u Prištini, navodeći da oni “ne mogu ni sami sa sobom da se dogovore”.
Navodi da je Beogradu stalo do prosperiteta i da Srbija ima svoj put. Kaže da je Beograd potpuno uključen u pregovarački proces.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."