• Početna>
  • Vesti>

Počeo drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Prištini

Na Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici upisano je oko deset odsto više studenata nego prošle godine. U okviru drugog upisnog roka, u toku je polaganje prijemnih ispita, a nadležni ističu da mesta na fakultetima ima dovoljno.

Na deset fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, u toku je drugi upisni rok.

“Ono što sa zadovoljstvom mogu istaći, to je da smo imali odličan odziv i u drugom upisnom roku, jer već smo isticali da je u prvom upisnom roku upisano 10% više studenata nego prethodne godine. U ovom roku se prijavilo 350 studenata za polaganje prijemnog ispita”, rekao je prof. dr Rade Grbić, rektor  Univerziteta u Prištini  sa privremenim sedistem u Kosovskoj Mitrovici.

Univerzitet je kadrovski potpuno osposobljen za broj studenata koji se obrazuju na fakultetima ovog Univerziteta, a jedan od prioriteta zaposlenih je stalno podizanje kvaliteta nastave i naučno-istraživačkog rada. Rektor Grbić kaže da je Univerzitet jedna od najznačajnijih institucija na prostoru Kosova i Metohije i izražava nadu, da uz kontinuiranu pomoć države Srbije, ova obrazovna ustanova i dalje ostane bastion znanja u južnoj srpskoj pokrajini.

“Deset hiljada studenata zaista predstavlja veliko bogatstvo za našu pokrajinu. Ono što mi stalno ističemo i što je činjenica, je da ovaj Univerzitet bez pomoći države ne bi mogao da opstane. Želja svih nas, i nastavnika i studenata, je da ovaj Univerzitet ostane u obrazovnom sistemu Republike Srbije. I najavljenu posetu predsednika Vučića očekujemo u tom svetlu. Ovoliki odziv studenata nam pokazuje da mladi ljudi veruju u naš Univerzitet, u kvalitet nastave i naučno-istraživačkog procesa, a na prvom mestu da veruju politici Vlade i predsednika u očuvanju našeg Univerziteta i teritorije na kojoj živimo”, istakao je Grbić.

Nakon drugog upisnog roka znaće se i tačan broj slobodnih mesta na nekom od fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, tako da će se stvoriti uslovi i za treći upisni rok.

 

Izvor: TV Most

 

Comments

Pročitaj još