• Početna>
  • Vesti>

Pacoli: Srbija stvara prepreke; Deda: Tači i Vučić blokiraju skupštinu

Kosovski ministar Bedžet Pacoli optužio je danas Srbiju da stvara “velike prepreke na međunarodnom nivou”, a poslanik Alternative, Iljir Deda, tvrdi da kosovski predsednik Hašim Tači putem Srpske liste blokira rad kosovske skupštine i glasanje za zabranu pregovora o granicama u dijalogu sa Srbijom..

“Mi nastojimo da održimo dobre odnose sa svim susedima. Srbija stvara ogromne prepreke na međunarodnom nivou”, rekao je Pacoli, prenela je RTK 2.

Kako je dodao “Kosovo ima mnogo izazova, ali ćemo nastojati da ih prevaziđemo. Moramo da se zaštitimo od destruktiviteta Srbije”.

Deda, pak, tvrdi da Tači zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem preko Srpske liste blokira skupštinu i odluke koje tu mogu da se donesu, navela je RTK 2.

“Tači je preko Srpske liste držao taoce dva dana. Mi u Skupštini znamo da je u kontaktu sa Vučićem, a Srpska lista nema druge zahteve osim da bude deo dueta Tači-Vučić”, rekao je Deda, dodajući da je četvrtak poslednji dan za zaustavljanje pregovora o granicama.

Prema njegovim rečima, poslanici vlasti, kroz neprisustvovanje na sednici za glasanje o rezoluciji koja zabranjuje pregovaranje o granicama, dali su Tačiju mogućnost da uradi ono što želi u dijalogu.

Kako je naveo, niko nema pravo “da cveta za propast koja može da se dogodi ukoliko ne glasamo. Zato želimo proteste posle 7. septembra”.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Comments

Pročitaj još