Dačić: Ne znam šta može da se očekuje od sutrašnjeg sastanka

Ne znam šta može da se očekuje od sutrašnjeg sastanka”, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić u vestima Prve, govoreći o sutrašnjem nastavku dijaloga Beograda i Prištine.
Na pitanje da li će doći do pomeranja sa mrtve tačke u dijalogu ministar je naveo šta je problem.
„U Prištini trenutno vlada politička agonija i to samo pokazuje da je Priština najveća prepreka u rešavanju situacije. Oni su licemeri. Ne znam šta može da se očekuje od sutrašnjeg sastanka”, kaže Dačić.
„Što se tiče nas, uvek smo smatrali da samo Beograd i Pristina treba da reše to pitanje. Albanska strana se uvek oslanjala na podršku zapadnih sila. Rusija i SAD stoje na stanovištu da treba da se napravi korak napred i da se nađe kompromisno rešenje“, rekao je Ivica Dačić.
Izvor: B92, Prva TV

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."