Bez posete Gazivodu, nema Vučićeve posete Kosovu

Ukoliko prištinske vlasti spreče da predsednik Srbije Aleksandar Vučić poseti Gazivode, u vreme najavljenog odlaska na Kosovo i Metohiju 8. i 9. septembra, moguće je otkazivanje i celog programa posete, nezvanično saznaje RTS.

Planirano je da predsednik Vučić 8. i 9. septembra boravi na Kosovu i Metohiji.

Vučić je ranije najavio da će, prilikom posete Srbima na KiM, održati važan govor.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je ranije danas da može da se desi da predsedniku Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo.

“Ne znam da li Vučić dolazi na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilnosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi”, rekao je Veselji.

Vučić je na večerašnjoj konferenciji za medije, povodom potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti infrastrukture između vlada Srbije i SAD, rekao da će o pitanju (ne)odlaska na Kosovo govoriti sutra.

Izjavu Kadrija Veseljija komentarisao je i srpski ministar policije Nebojša Stefanović, koji je predsedniku kosovske skupštine poručio da je Beograd razumeo pretnje koje je uputio predsedniku Srbije i upozorio ga da ne preduzima nikakve akcije protiv srpskog predsednika.

Reagovao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je Prištini poručio da i ne razmišlja o primeni sile prema Vučiću, jer bi to, kaže, naišlo na jasan odgovor.

Kako istovremeno navode Večernje novosti navodno je predsednik naložio da se prekinu svi kontakti sa Prištinom, a nastavak briselskih pregovora koji je zakazan za petak najverovatnije će biti otkazan.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još