Vučić: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja.

“Vidim da albanski zvaničnici sa Kosova i Metohije neće da razgovaraju ni o Zajednici srpskih opština, ni o severu, ni o Gazivodama… Izgleda da ne žele da govore ni o čemu od suštinskog značaja”, rekao je predsednik Vučić, odgovarajući na pitanje Tanjuga kako vidi najnovije izjave Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja o tome o tome šta za njih nije predmet razgovora.

“Srbija nema vremena za gubljenje i želi da razgovara o svim temama koje su važne za Srbe i Albance”, istakao je srpski predsednik.

On takođe ističe da je vreme da Beograd i Priština preuzmu odgovornost:

“Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, a ne da nam je kroji neko sa strane”, poručio je predsednik Vučić.

Kako kaže, “političari nisu izabrani da bi se dodvoravali biračima, već da rešavaju najteže probleme građana”.

Iz Prištine, naime, dva dana uoči sastanka Vučića i Tačija, uz posredovanje Federike Mogerini, stižu najave da neće da razgovaraju ni o jednom pitanju koje se suštinski tiče normalizacije odnosa i istorijskog dogovora Srba i Albanaca.

Umesto toga, nude razgovor o “modalitetitima postizanja konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma”, bez objašnjenja šta formulacija o “modalitetima postizanja” praktično znači.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."