Vredne donacije opštine Severna Mitrovica Domu zdravlja i školama

Opština Severna Mitrovica uručila je vrednu donaciju Domu Zdravlja, Tehničkoj školi “Mihajlo Petrović Alas” i Osnovnoj školi “Branko Radičević”, u cilju boljeg funkcionisanja zdravstvenih i vaspitno obrazovnih ustanova.

Dom zdravlja je diobio opremu za tehničko održavanje, Tehnička škola kompjutere  za kabinet informatike a Osnovna škola “Branko Radičević”  lap topove.

Nadležni Doma Zdravlja škola koje su dobile pomoć zahvalili su se gradonačelniku Goranu Rakiću , izražavajući nadu da će se ova plodonosna saradnja nastaviti i u buduće.

“Ova donacija se odnosi na tehničku službu i biće od velikog značaja i koristi na održavanju kompletne strukture. Hvala na divnoj saradnji koja će i u narednom periodu biti uspešna”, rekla je  Miljana Nikolić, direktorka Doma zdravlja u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” Radovan Tanić istakao je da će donirana oprema biti najbolje moguće iskorišćena – za opremanje novog informatičkog kabineta koji će svima biti na usluzi.

“Ova donacija nije prva koju smo primili. Dosadašnja saradnja je bila izuzetna i uvek u dogovoru sa nama. Tražimo samo ono što nam je stvarno potrebno”, naglasio je Tanić.

“Zahvaljujući opštini Severna Mitrovica, gradonačelniku Goranu Rakiću i šefici kancelarije Andrijani Hodžić koji u svakom trenutku vide na koji način bi trebalo školstvo da napreduje u ovom delu Srbije danas je u ovoj školi divan dan. Spremni su uvek da pomognu. Današnja donacija u vidu prenosivih računara služiće nam za unapredjenje nastave”, istakao je Ivan Zaporožac, direktor Osnovne škole “Branko Radičević”.

Inače Osnovna škola “Branko Radičević” jedina je škola na teritoriji Kosova i Meothije koja je uključena u projekat elektronski dnevnik Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Na zahtev predstavnika Doma Zdravlja i Osnovne škole “Aziz Sulejmani”, danas je uručen alat i
oprema za potrebe domarskih službi navedenih ustanova.
Ova vrsta opreme će omogućiti zdravstvenim i obrazovnim ustanovama da samostalno vrše
sitne i hitne popravke inventara i održavanje zelenih površina u krugu objekata.

 

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."