Marku Đuriću onemogućen ulazak na KiM

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću danas popodne nije dozvoljen ulazak na KiM, što je, kako ističe Đurić, skandalozan potez Prištine.

Đurić je nešto posle 15 časova vraćen sa administrativnog prelaza, iako je njegova poseta, kako ističu u Kancelariji za KiM, “uredno najavljena”.

Za Đurića je reč o skandaloznom potezu Prištine.

“Ovo je skandalozna odluka Prištine, protivna svim sporazumima i elementarnim principima slobode kretanja”, ocenio je Đurić u izjavi za Tanjug.

On je rekao da će odmah po povratku u Beograd i nakon konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obavestiti javnost o razlozima za taj i sve druge pritiske i ucene, kojima je srpska strana bila izložena danas i prethodnih dana, zbog, kako je istakao, nespremnosti da prihvatimo odluke Prištine koje bi bile direktno protiv srpskih interesa.

Zamenik direktora Kosovske policije za region sever Besim Hoti potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da im je obaveštenje o odobrenoj poseti Đuriću Kosovu stiglo od strane direkcije u Prištini u 15.20, i da je tada upućena patrola za pratnju na prelaz Brnjak , ali da se Đurić sa svojim timom u međuvremenu vratio.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica /Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."