• Početna>
  • Vesti>

Crnogorac svedok saradnik u slučaju ubistva Ivanovića?

Podgoričaninu Mariju Miloševiću ponuđen je status svedoka saradnika u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

To prenosi portal cdm.me, pozivajući se na pisanje lista Dan.

Njemu su, navodno, ponuđene olakšice ukoliko potpište unapred sročenu izjavu kojom bi optužio kriminalnu grupu sastavljenu od članova iz Srbije i Crne Gore da je organizovala i izvršila ubistvo Ivanovića.

Iako su kosovske vlasti u više navrata saslušavale tim povodom Miloševića, on je negirao učešće u zločinu i odbio da svedoči po njihovom nalogu, navodi podgorički list.

Prema saznanjima Dana, ista ponuda će biti predočena i dvojici uhapšenih članova kriminalne grupe koje crnogorske vlasti potražuju zbog ubistva Radomira Đuričkovića.

Prilikom hapšenja na Kosmetu Milošević je tvrdio da ga je policija greškom lišila slobode. On je tamošnjim inspektorima pokazao dokumenta na ime Miroslava Kostića, državljanina Kosova. U tom dokumentu navedeno je da je Kostić, kako se predstavljao Milošević, rođen u severnoj Mitrovici i stalno nastanjen u Prištini.

Policija je na Kosovu u istoj akciji uhapsila i Đorđa Pavićevića, koji je 3. jula pobegao sa lečenja iz bolnice u Dobroti u koju je upućen po pravosnažnosti presude za otmicu.

Sa Miloševićem i Pavićevićem uhapšena je i plesačica iz noćnih klubova u Prištini Laureta Ziba.

Prateći Miloševića i ispitujući njegove veze, tamošnji inspektori došli su do dokaza koji ukazuju na čvrstu sumnju da je Ziba pomagala Miloševiću u skrivanju, prenosi portal Cdm.

 

Iyvor B92

Comments

Pročitaj još