Veselji: SAD podržavju uspešan završetak dijaloga

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji razgovarao je sa odlazećim američkim ambasadorom u Prištini Gregom Delavijem, nakon kojeg je na Fejsbuku napisao da SAD podržavaju uspešan završetak dijaloga, koji će “obezbediti stabilnost i mir na Balkanu, a Kosovu otvoriti put za članstvo u UN, NATO i EU”.

“U ovom procesu je od vitalnog značaja da kao zemlja imamo zajednički konsenzus i platformu. SAD podržava uspešan završetak dijaloga, što osigurava stabilnost i mir na Balkanu, i na Kosovu otvara put ka članstvu u UN, NATO i EU “, napisao je Kadri Veselji.

Inače, kosovski parlament će danas imati dve odvojene sednice, jednu koju je sazvala vlada i na čijem dnevnom redu će se naći predlog tima za dijalog sa Beogradom, na čijem čelu je potpredsednik vlade Fatmir Ljimaj.

Nakon toga biće održana i sednica sazvana na zahtev opozicije, koja je najavila predlog rezolucije koja bi onemogućila kosovskog redsednika Hašima Tačija da dalje nastavi dijalog u Briselu.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."