Još jedno odlaganje u kosovskom parlamentu

Prva od dve za utorak zakazane vanredne sednice Kosova, na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o vladinom timu za dijalog sa Beogradom, ponovo je odložena, drugi put od jutros.

Šef parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova, Ahmet Isufi, rekao je za KTV da je rasprava ponovo odložena za 18:30.

Sednica, zakazana na zahtev vlade, počela jesa sat i po zakašnjenja, a nakon kraće rasprave proglašena je 15-tominutna pauza, koja je u dva maha produžavana, a nastavak je najavljen za 18.30.

Odlaganjem nastavka ove, još je neizvesnija za danas zakazana sednica parlamenta, na zahtev opozicije, koja je trebalo da počne jutros u 10 sati i na kojoj je trebalo da se raspravlja o predlogu rezolucije koja bi onemogućila Hašima Tačija da donosi bilo kakve odluke o razgraničenju sa Srbijom.

Premijer Ramuš Haradinaj izjavio je ranije da nije siguran da će imati dovoljno glasova za verifikaciju svog predloga o sastavu pregovaračkog tima, budući da opozicija bojkotuje sednicu i ne namerava da podrži vladin predlog pregovaračkog tima.

 

Izvor: TV Most / Večernje novosti

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."