Han: Nije gotovo u petak, put može trajati još par meseci

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ne očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači u petak, na novoj rundi dijaloga, postići dogovor, već da će put ka sporazumu trajati još par meseci.

Han je, agenciji APA prilikom posete Tiflisu, rekao da u petak od nove runde dijaloga ne očekuje nikakvu „finalizaciju“, jer je za to još prerano.

On očekuje da će dogovor Beograda i Prištine trajati još par meseci, i naglašava da dve strane treba dalje da rade na dogovoru.

Prema njegovim rečima, ima još mnogo pitanja koja, u vezi najnovije javne debate, treba rešiti.

Na novoj rundi dijaloga sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu Han očekuje da će biti razmatrano dosadašnje stanje.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."