Razvojni fond EU: Zvečanu 700 hiljada evra, Severnoj Mitrovici i Leposaviću 500, Zubinom Potoku 400

Upravni odbor Razvojnog fonda je ovog leta dodelio više od 2.1 miliona evra za projekte na severu Kosova, saopštila je Kancelarija Evropske unije.

Zvečanu je dodeljeno više od 700.000 evra za razvoj opštinske infrastrukture, uključujući podršku za tekući EU projekat “Regionalne deponije”.

Odbor je dodelio Leposaviću 400.000 evra kako bi se pomoglo gajenje malina u opštini i skoro 500.000 evra za drugu etapu izgradnje bazena u Zubinom Potoku. Upravni odbor je takođe dodelio 500.000 evra za dva projekta u Severnoj Mitrovici, odnosno drugu etapu Sportske sale i izgradnju objekta za vatrogasnu brigadu.

Razvojni fond je rezultat dijaloga Beograd-Priština. Prihodi se dobijaju od naplaćenih dažbina na prelazima Jarinje/Rudnica i Tabavije/Brnjak. U Fondu je od 2013. prikupljeno 14.8 miliona eura dok je do sada dodeljeno preko 10 miliona za podršku socio-ekonomskom razvoju četiri opštine na severu Kosova.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."