• Početna>
  • Vesti>

Prijem đaka prvaka u O.Š “Sveti Sava”: Visoki standardi za obrazovanje i vaspitanje dece

Svečani prijem đaka  prvaka  priredila je i O.Š „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici. Ove godine 61 prvak pohađaće nastavu u tri odeljenja ove škole. Najmlađe učenike škole pesmom o Svetom Savi dočekao je hor starijih razreda, koji prema rečima direktora škole Milorada Jovanovića nastavlja da niže priznanja za svoj rad na republičkim takmičenjima u horskom pevanju nekoliko godina unazad. Hor tako  pokazuje i da „mi na Kosovu i Metohiji imamo decu koja lepo pevaju i ozbiljno rade“ rekao je on.

Svaki septembar, nova radost, nova deca, bogatstvo, pune pametne glavice, sreća za sve nas. Pre svega za vas roditelje, a onda i za nas koji radimo u školi u obrazovnom sistemu Republike Srbije, rekao je u uvodnom obraćanju đacima i roditeljima direktor škole.

Republika Srbija i naša opština napravili su uslove da sve škole u Kosovskoj Mitrovici mogu da rade u skladu sa pravilima i zakonima naše države. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije obezbedilo kako tehničke, tako i sve one druge, da onoj deci koja sada idu u školu i koja polaze, obezedimo normalne uslove, pre svega za zdavo  odrastanje i za sticanje obrazovanja, istakao je Jovanović , zahvalivši svima na ukazanom poverenju i podršci, što su roditelji svoju decu i svoje bogatstvo poverili ovoj školi na vaspitanje.

Kolektiv O.Š. „Sveti Sava“ , jedna ozbiljna institucija koja radi po standardima i propisima koji su propisani , spremna je da i ovu generaciju prvaka dočeka. „Vašoj deci i vama želim srećan početak osnovnog obrazovanja, vašim prvacima, našim budućim đacima želim da se u ovoj školi osećaju prijatno, jer smo mi napravili uslove da ova škola bude prijatna. Nudimo standarde, nudimo produženi boravak. Kolektiv škole se raduje kada nam dođu nova deca, jer to je pamet, to je budućnost ove države “ rekao je Jovanović, ističući da država Srbija jeste prisutna na ovim prostorima i da će uvek biti.

„Nemoj da imate dilemu, radimo po obrazovnom planu Republike Srbije koje je propisalo naše ministarstvo i tako će biti sve dok mi budemo ovde“ naglasio je on, poželevši roditeljima da njihova deca u ovoj školi imaju siguran kutak za zdravo odrastanje i sticanje obrazovanja koje će ih usmeriti do kraja života da budu dobri, pravi ljudi, puni znanja i sreće.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još